DESTINAȚII TURISTICE ÎN DELTA DUNĂRII PENTRU CARE ORGANIZĂM EXCURSII CU BARCA
1. SULINA - povestea vechiului far, a cimitirului maritim și a Palatului Comisiei Europene a Dunării
Pentru cei care vor să descopere o filă din istoria României și să facă o baie în apele dulci ale Mării Negre, Sulina reprezintă orașul perfect pentru o excursie în Delta Dunării! Despre Sulina se spune că este cea mai însorită localitate din România!
Fost oraș al marinarilor, aventurierilor și piraților, Sulina este orașul situat în cel mai estic punct al Europei continentale, unde puteți ajunge doar pe apă, deoarece nu este legat direct de rețeaua de drumuri din România. Aerul plin de istorie și de mister al acestui oraș poate fi descoperit vizitând cimitirul maritim, cele două faruri, Catedrala ortodoxă Sf. Alexandru și Sf. Nicolae (ctitorie a Regelui Carol I, la moartea căruia construcția era finalizată la roșu, închinată Sf. Alexandru, deoarece pe 30 august 1877, armata română a câștigat reduta Grivița) și Palatul Comisiei Europene a Dunării. Asemenea Cimitirului Vesel de la Săpânța, Cimitirul maritim din Sulina, supranumit de localnici Cimitirul piraților, cuprinde un amestec de religii, neamuri, limbi scrise pe cruci, obiceiuri și meserii, care ne invită să descoperim legendele ascunse ale piraților. Nu puteți să plecați din Sulina fără să faceți o baie în Marea Neagră, plaja din Sulina fiind considerată ultima plajă virgină din Europa. Plaja are 150 de metri lățime, cu un nisip extrem de fin, fiind filtrat de Dunăre, iar marea nu este sărată, ca în partea de sud a litoralului, ci are un gust dulceag. 
Sulina Vechiul Far - o atracție a Deltei Dunării © arenaconstruct.ro

Sulina Vechiul Far - o atracție a Deltei Dunării © arenaconstruct.ro

2. PĂDUREA LETEA – cea mai nordică pădure subtropicală din Europa şi singura pădure de stejar din lume crescută pe un grind maritim
Pentru a vizita o pădure subtropicală nu trebuie să ajungeți până în America de Sud sau Centrală, ci doar să mergeți în Delta Dunării şi să faceți o excursie în Pădurea Letea – cea mai nordică pădure subtropicală din Europa şi singura pădure de stejar din lume crescută pe un grind maritim.
Grindul Letea, teren de formă alungită, rezultat din depunerile aluvionare ale Mării Negre, situat la cea mai mare altitudine din Delta Dunării +13 m, este cel mai mare din Delta Dunării cuprinzând satele Letea, C.A. Rosetti, Sfiștovca, Cardon și Periprava. 
Pădurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din România (1938) și se întinde pe o suprafață de peste 5.000 ha. Peisajul de poveste al Pădurii include: fâșii de pădure (denumite hasmace) ce alternează cu dunele de nisip, practic întreaga Pădure crește pe nisip; peste 500 de specii de copaci și plante cățărătoare (stejari brumării, frasini, tei, plopi, vița sălbatică, hamei, etc.) și peste 3000 de specii de păsări și animale (codalb, șoimulețul de seară, pupăza, dumbrăveanca, prigoria, șopârla de nisip, vipera de stepă etc.), din care 2000 de insecte; singurul loc din Europa unde sunt liane, dezvoltate aici datorită semințelor aduse din Africa de păsările călătoare; cai sălbatici ce trăiesc aici în libertate.
La câțiva kilometri de pădure, puteți face o baie în Lacul Sărat, în fapt o mică baltă cu apă foarte sărată, dar cu o adâncime de 3 m.
Chiar dacă nu sunteți pasionați de sălbăticia naturii, Pădurea Letea reprezintă unul din locurile pe care trebuie să le vizitați cel puțin odată în viață!
Pădurea Letea - Cai sălbatici

Pădurea Letea - Cai sălbatici

3. CRIŞAN – satul pescăresc a fost înființat după 1856 sub denumirea de Carmen Sylva și a constituit un loc de inspirație și relaxare pentru Casa Regală din România. Deși are o întindere de doar 7 km, satul Crișan este situat pe ambele maluri ale Brațului Sulina, ceea ce l-a transformat într-un veritabil nod de plecare spre alte localități din Delta Dunării: spre nord către Chilia Veche, balta Matița, Mila 23, spre sud către satul Caraorman și brațul Sfântul Gheorghe, spre vest către Tulcea, iar spre est către Sulina.
Obeliscul din Crisan ridicat cu ocazia inaugurării lucrărilor de la marele M "Cette colonne a ete elevee en l'honneur de Sa Majeste Charles I-er, roi de la Roumanie, qui le 5/17 mai 1894 a daigne inaugurer la coupure du 8e au 18 miliaire" (Acest mon…

Obeliscul din Crișan pe care este înscris "Cette colonne a ete elevee en l'honneur de Sa Majeste Charles I-er, roi de la Roumanie, qui le 5/17 mai 1894 a daigne inaugurer la coupure du 8e au 18 miliaire" („Acest monument a fost ridicat în onoarea Majestății Sale Carol I, Regele României, care la 5/17 mai 1894 a binevoit să inaugureze a opta tăietură la mila 18”). © info-delta.ro

4. MILA 23 – Dacă vreți să deveniți campion olimpic și mondial, trebuie să vizitați Mila 23 – locul nașterii lui Ivan Patzaichin (n. 26 noiembrie 1949 - d. 5 septembrie 2021) – celebrul canoist român, campion olimpic și mondial. Născut în ziua de sărbătorire a Hramului Bisericii din Mila 23, părinții săi au decis să poarte numele Ivan, sfântul zilei respective. Până la plecarea sa la București, viața lui s-a petrecut între Mila 23 și Sulina (unde îşi petrecea vacanțele la bunici) şi, uneori, Tulcea. Începând de la vârsta de 16 ani a fost încadrat ca ajutor de pescar, ajutându-l pe tatăl său. În interviurile acordate în presă, Ivan Patzaichin a declarat că dacă ar fi rămas în Deltă, n-ar fi avut de­cât o alegere: să fie cel mai bun pescar.
Erau, însă, momente când dorul de casă mă copleșea, când îmi doream să mă plimb cu lotca, în liniște, printre nuferi şi stuf, printre păsări şi peşti... La fel mi se întâmplă și acum, de aceea, de câte ori am ocazia, dau o fugă la Mila 23. (Ivan Patzaichin, interviu acordat în Revista Formula AS nr. 1057/2013)
Denumirea satului vine de la mila marină, ce marca distanța pe vechiul parcurs al Brațului Sulina.
Puteți vizita „Muzeul plutitor – Lotca: tradiție și mitologie în spațiul Deltei Dunării” proiect al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, care promovează lotca tradițională (barca pescărească dunăreană) ca element identitar primordial al Deltei Dunării, în arealul cuprins între satele Mila 23, Crișan și Caraorman, precum și Muzeul - Observator Ivan Patzaichin.
 Mila 23 constituie locația ideală pentru o excursie de o zi într-un sat tradițional pescăresc din Delta Dunării! 
Mila 23 - pescari în liniștea majestuoasă a Deltei Dunării.

Mila 23 - pescari în apusul Deltei Dunării

5. CARAORMAN – PĂDUREA NEAGRĂ (în limba turcă) – satul este situat intre brațul Sulina şi Sfântul Gheorghe pe grindul Caraorman. Peisajul, asemenea Pădurii Letea, cuprinde: dune de nisip, ce adesea depăşesc 7 m înălțime, atingând până la 9 m înălțime şi Pădurea Caraorman cu liane şi stejari (declarată în anul 1940, monument al naturii). Totodată, la capătul canalului Crișan-Caraorman, există o plajă cu nisip foarte fin și se poate înota. Tot în Caraorman se poate observa şi una din aberațiile comunismului în România: ruinele a ceea ce se dorea a fi cel mai mare combinat de sticlă din Europa, un complex de șase blocuri degradate, construcții de beton - silozuri, hale, neterminate. 
În Pădurea Caraorman, se găsește cel mai bătrân şi mai mare stejar al Deltei, înalt de peste 30 de metri şi gros de 4 m, cu formă ciudată, ce poartă numele de Stejarul Îngenuncheat. Legenda spune că în Crișan, sătenii se pregăteau de o nuntă mare: frumoasa fiică a unui rumân pripășit în Deltă se mărita cu un războinic cazac, căruia i se dusese vestea pentru vitejia sa. Totuși, înainte de  a-şi da inima viteazului cazac, fiica rumânului îi spuse nu unui turc ce dorise să o ia de soție şi care aștepta momentul potrivit pentru a se răzbuna. Când bărbații din Crișan au plecat din sat să facă pregătiri pentru cununie, turcul și câțiva semeni de ai săi au intrat în sat şi au furat-o pe viitoarea mireasă, ascunzându-se în Pădurea Caraorman, nu departe de Fântâna Vânătorilor, cum o numesc astăzi localnicii. Cazacul cel Viteaz şi mai mulți tovarăși de-ai săi au plecat în căutarea fetei,  găsindu-i în Pădurea Caraorman. Atunci, se porni o luptă pe viață și pe moarte cum nu se mai văzuse vreodată în Pădurea Neagră. Turcii au fost uciși, mulți dintre ei omorâți în timp ce, îngenuncheați, cereau îndurare cazacilor şi lui Allah. Cazacul îşi salvă nevătămată mireasa și plecară împreună să facă o nuntă ca în poveşti. Pe locul în care turcii și-au pierdut viețile, la scurt timp după acea bătălie răsări lăstarul unui stejar. Înmuiat poate in sângele tâlharilor, luă cu timpul forma aceea ciudată, ce i-a dat numele ce îl poartă şi astăzi, Stejarul Îngenuncheat… (© www.info-delta.ro
Stejarul îngenuncheat din Pădurea Caraorman - cel mai bătrân şi mai mare stejar al Deltei, înalt de peste 30 de metri şi gros de 4 m.

Stejarul îngenuncheat din Pădurea Caraorman - cel mai bătrân şi mai mare stejar al Deltei, înalt de peste 30 de metri şi gros de 4 m.

6. GURA PORTIŢEI – la limita dintre Delta Dunării și Marea Neagră, trecând peste Lacul Razim, descoperim Gura Portiței, unde veți putea sta la plajă într-o atmosferă liniștită și veți putea înota în apele albastre ale Mării Negre. La Gura Portiței până și Marea Neagră are culoarea albastră aidoma caselor din complexul turistic care sunt vopsite în albastru și alb. Pe lângă atmosfera boemă de la Gura Portiței, puțini știu faptul că unul dintre cele mai „prețioase” proiecte ale lui Ceaușescu a vizat închiderea cordonului litoral în mai multe puncte la sud de stațiunea Portița, pentru reducerea suprafeței acoperite de ape din Complexul Lagunar Razim-Sinoie și pentru ca acestea să nu mai comunice prin niciun punct cu Marea Neagră, în acest fel putându-se realiza mai ușor îndiguirile necesare realizării „aberației” supreme: transformarea Deltei Dunării într-o zonă de agricultură intensivă.   
Imagine GURA PORTIŢEI – la limita dintre Delta Dunării și Marea Neagră © www.gura-portitei.ro

Imagine GURA PORTIŢEI – la limita dintre Delta Dunării și Marea Neagră © www.gura-portitei.ro

În călătoria către Gura Portiței, puteți vedea Capul Doloşman - faleză calcaroasă ce se întinde pe o distanță de 3 km, cu înălțimea maximă de 29 m, fiind singura faleza stâncoasă din zona litorală a României. Capul Doloşman cuprinde ruinele cetății greceşti Argamum - Orgame şi abruptul stâncos al falezei. În antichitate, Herodot, menționează Capul Doloşman sub denumirea de Orgamon, fiind în acel timp un cap al Sciției minore pe țărmul apusean al Pontului Euxin. Denumirea Doloşman este otomană, provenind din cuvântul dolaş (obstacol) sau dolaşma (loc de trecere). 
Capul Doloșman - singura faleza stâncoasă din zona litorală a României © lapensiuni.ro

Capul Doloșman - singura faleza stâncoasă din zona litorală a României © lapensiuni.ro

7. PERIŞORU – dacă există dragoste la prima vedere, atunci plaja Perişoru de la Marea Neagră descrie cel mai bine acest sentiment! Dacă vreți kilometrii întregi de plajă pustie, apa Mării Negre limpede precum cristalul, scoici întregi şi mari … atunci Perişoru constituie locația ideală pentru o excursie de o zi la Marea Neagră! Totuşi, nu uitați să vă luați apă, sucuri, mâncare etc., căci la Perişoru nu veți găsi nici un chioşc sau magazin şi, dacă aveți un pic noroc, nici turişti prea mulți! Prin urmare, pregătiți-vă să vă simțiți pentru o zi proprietarii unei plaje!
Plaja Perişoru - dragoste la prima vedere

Plaja Perişoru - dragoste la prima vedere

8. LACUL RAZIM sau RAZELM (în antichitate Halmyris, în evul mediu Iancina) – la 10 minute de mers cu barca de la Pensiune, găsiți o nouă mare: Lacul Razim, unde, vă sfătuim să mergeți şi să asistați la unul dintre cele mai frumoase și romantice apusuri! Lacul Razim are o suprafață de 415 kmp și o adâncime de maxim 2,8 m, fiind cel mai mare lac din România. În comparație cu cel mai mare lac din lume, respectiv Marea Caspică care are 371.000 kmp și o adâncime maximă de 1.025 m, Lacul Razim pare un purice! Totuși, este cel mai mare lac din România, topul fiind completat de: Sinoe - o lagună „lipită” de fratele mai mare, Razim, cu o suprafață de 171 kmp; Goloviţa - o altă lagună componentă a celui mai mare complex lacustru din ţară, Complexul lagunar Razim - Sinoe, lac ce are o suprafaţă de 119 kmp; Zmeica - ultima lagună din Complexul lagunar Razim - Sinoe, de 54 kmp; Barajul Bicaz - cu o suprafaţă de 33 kmp; Babadag - situat la marginea estică a podişului cu acelaşi nume, din zona central-nordică a Dobrogei, cu o suprafaţă de 25 kmp; Taşaul - un liman maritim uriaş, situat la nord de Năvodari, cu o suprafață de 23 kmp; Oltina - cel mai mare liman fluviatil din ţară, situat tot în Dobrogea, dar pe latura dunăreană a Constanţei, în apropiere de Ostrov şi de punctul de trecere cu bacul, spre Călăraşi, cu o suprafață de 22 kmp; Brateş - un lac de luncă uriaş, situat lângă Dunăre, în nordul oraşului Galaţi, amenajat pentru piscicultură, cu o suprafaţă de 22 kmp; Mostiştea - un liman fluviatil construit tot de Dunăre, situat în sudul jud. Călăraşi, cu o suprafaţă de 20 kmp şi Siutghiol din Mamaia, care este tot pe locul zece, deoarece are aceeaşi suprafaţă de 20 kmp.
Laguna Razim este legată cu Braţul Sfântul Gheorghe prin Canalele Dranov şi Dunavăţ, unde este localizată şi Pensiunea Delta Paradis. Apa lacului este extrem de limpede şi liniştită, însă totul se poate schimba în câteva minute, dacă începe vreo furtună sau vântul începe să bată foarte puternic. Efectiv lacul se transformă într-o oală cu valuri mari, din cauza suprafeţei foarte mari a lacului, dar a adâncimii sale scăzute.  
Lacul Razim - apus de soare (vedere dinspre Pensiunea Delta Paradis)

Lacul Razim - apus de soare (vedere dinspre Pensiunea Delta Paradis)

9. Din capătul Canalului Dunavăţ, din locul numit Gura Dunavăţului, în nordul Lacului Razim, puteţi observa INSULA POPINA (98 ha). În perioada 1948-1994, Insula Popina a fost rezervaţie naturală, după 1994 devenind zonă strict protejată din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Insula Popina este singurul loc din lume unde găsim cosaşul endemic Isophya dobrogensis.
Insula Popina la apusul soarelui (vedere dinspre Complexul Delta Paradis)

Insula Popina la apusul soarelui (vedere dinspre Pensiunea Delta Paradis)

10. LACUL PUIU ȘI LACUL ROŞU – sunt considerate inima Deltei Dunării şi unele dintre cele mai bune locuri de pescuit din Deltă, datorită faptului că sunt lacuri mari şi adânci, canalul dintre ele, fiind aşezat paralel cu direcţia de curgere a Dunării are un curent puternic, care oxigenează apa şi atrage foarte mulţi peşti.
11. SFÂNTUL GHEORGHE – plaja de la Marea Neagră este cea mai lată plajă din Europa (2 km), putând ajunge la plajă pe jos, în aproximativ 20 - 30 minute sau cu „trocariciul”, contra cost, un tractor cu remorcă special amenajată pentru transportul de persoane. Farul din Sfântu Gheorghe are o înălțime de 50 m şi are rolul de avertizare a navelor asupra aproprierii de gurile Dunării unde s-au format bancuri de nisip periculoase pentru navigaţie. Semnalizarea se face cu două semnale albe la fiecare 7,2 secunde. La vărsarea în Marea Neagră prin Braţul Sfântul Gheorghe, Dunărea întâlneşte Capul Buival (malul stâng), una din zonele cu cele mai dinamice procese naturale din Delta Dunării, supus erodării şi deplasării în Marea Neagră. Dacă ajungeți în Deltă, nu trebuie să ratați să vizitați Sf. Gheorghe, poate cel mai autentic sat din Delta Dunării!
plaja-delta-dunarii
Drumul bornelor este vechiul drum de legătură dintre Sulina şi Sfântul Gheorghe, bazat pe sistemul milelor, care pornea de la Sulina (Mila 1) până în nordul satului Sfântul Gheorghe (Mila 15). Din cauza procesului de eroziune a țărmului, cele mai multe borne s-au pierdut în mare, supravieţuind doar Milele 12, 13 și 14. Traseul poate fi exploatat cu căruţa din satul Sfântul Gheorghe. 
12. Pe malul drept al braţului Sfântu Gheorghe, se găseşte cea mai nouă insulă din România formată în Marea Neagră: INSULA SACALIN. Iniţial Insula Sacalin era formată din două insule mai mici: Sacalinul Mare şi Sacalinul Mic. Însă cu timpul cele două s-au unit şi au format o masă unitară de pământ cu suprafață de 21.410 hectare. Guvernul României a declarat zona rezervaţie a biosferei şi a interzis popularea insulei, încă din anul 1938. În prezent este interzis şi accesul turiştilor. Urmare aluviunilor aduse de Dunăre, se preconizează că în câțiva ani, insula se va uni cu continentul în partea de vest, închizând laguna Melea şi transformând-o într-un fel de lac litoral cu apă foarte mică. În partea de sud a insulei se găseşte epava remorcherului Tuzla, eşuat prin anii ‘70. Se spune că, pe o vreme rea, echipajul remorcherului care naviga spre Sfântul Gheorghe a văzut farul din localitate, dar în loc să se apropie de el dinspre larg şi să intre pe braţ, a venit dinspre sud şi s-a împotmolit în nisipul din jurul insulei. După câteva zile, când salvatorii au ajuns la fața locului, neputându-se apropia de Tuzla din cauza apei mici, au efectuat remorcarea de la distanță dar, necunoscând nici ei configurația fundului apei au tras remorcherul şi mai adânc în nisip, acesta rămânând definitiv blocat acolo.
Insula Sacalin din spatiu

Insula Sacalin din spatiu

Insula Sacalin © adevarul.ro

Insula Sacalin © adevarul.ro

13. CETATEA ENISALA – singura cetate medievală din Dobrogea CETATEA ENISALA – Fortificaţia militară de la Enisala a făcut parte din lanţul de colonii genoveze care îngloba oraşele din Deltă – Chilia și Likostomion. Între 1397-1416 cetatea a făcut parte din sistemul defensiv al Țării Româneşti în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân. După cucerirea Dobrogei de către turci la 1419-1420, în cetate s-a instalat o garnizoană militară otomană. Ulterior, urmare înaintării stăpânirii turceşti dincolo de gurile Dunării până la Cetatea Albă şi Chilia (1484) şi a formării cordoanelor de nisip ce separă Lacul Razim de Marea Neagră, cetatea a fost abandonată pentru că nu mai corespundea intereselor strategice şi economice turcești. Numele cetății vine de la cuvântul turcesc Yeni Sale care înseamnă „Sat nou”. Dealul pe care se află Cetatea Enisala oferă o privelişte superbă asupra Lacului Razim şi a Insulei Popina. 
Cetatea Enisala - în lumina curcubeului

Cetatea Enisala - în lumina curcubeului

Lacul Razim şi Insula Popina - vazute de la Cetatea Enisala

Lacul Razim şi Insula Popina - vazute de la Cetatea Enisala

14. Rezervația Naturală Sărăturile Murighiol - accesibilă cu mașina; puteți observa cu binoclul mai multe specii de păsări comune în Delta Dunării: chira de baltă, piciorongul, pelicanul, stârcul, rața roșie, gâsca sau eretele de stuf. https://www.romanian-journeys.com/atractie-turistica-romania/rezervatia-naturala-saraturile-murighiol
15. Rezervaţia naturală Lac Uzlina
16. Pădurea chiparos Uzlina 
17. Golful Holbina
18. Lacul Erenciuc
19. Chilia Veche
20. Localitatea Periteaşca de Mare
21. Complex Roşu-Roşuleţ
Vizite la mânăstirile din Dobrogea
1. Mănăstirea Halmirys – loc. Murighiol, jud. Tulcea: https://www.manastireahalmyris.ro/
2. Mănăstirea Celic – Dere - loc. Frecăţei, jud. Tulcea: https://doxologia.ro/manastirea-celic-dere-tulcea
3. Schitul Letea - Sat Letea, jud. Tulcea: https://www.info-delta.ro/manastirea-buna-vestire-delta-dunarii/ 
4. Mănăstirea Cocoş - la 6 km de loc. Niculiţel‚ jud. Tulcea: https://doxologia.ro/manastirea-cocos
5. Mănăstirea Dervent – loc. Ostrov, com. Galita, jud. Constanța: https://www.dervent.ro/
6. Peştera Sf. Apostol Andrei - loc. Ioan Corvin, jud. Constanţa: https://doxologia.ro/pestera-sfantului-andrei
7. Mănăstirea Saon – la 11 km de loc. Niculiţel‚ jud. Tulcea: https://doxologia.ro/manastirea-saon-tulcea
8. Biserica Dionisie și Efrem cel Nou - loc. Târgușor, jud. Constanța: https://audiotravelguide.ro/biserica-dionisie-si-efrem-cel-nou-targusor/
Trasee turistice în Delta Dunării
1. Canal Dunavăţ (Pensiunea Delta Paradis) – Lacul Solomon - Canal Mustaca – Lacul Holbina – Lacul Razim – Gura Portiței 
2. Canalul Dunavăţ (Pensiunea Delta Paradis) - Brațul Sf. Gheorghe – Canalul Perivolovca – Canalul Litcov – Canalul Lung – Braţ Sulina – Canalul Crişan – Lacul Caraorman – Localitatea Letea – Pădurea Letea
3. Canalul Dunavăţ (Pensiunea Delta Paradis) – Braț Sf. Gheorghe – Canalul Centura – Localitatea Sf. Gheorghe 
4. Canalul Dunavăţ (Pensiunea Delta Paradis) – Lac Solomon – Canal Mustaca – Lac Holbina – Canal Centura – Canal Dranov – Localitate Periteaşca de Mare – Malul Mării
5. Canalul Dunavăţ (Pensiunea Delta Paradis) – Lac Razim – Insula Popina (Rezervaţie Strict Protejată) 
6. Canalul Dunavăţ (Pensiunea Delta Paradis)– Lac Razim – Insula Popina – Capul Dolosman – Gura Portiței
Excursiile către Gura Portiței sunt realizate numai dacă condițiile meteorologice sunt favorabile, respectiv vânt redus. 
7. Canalul Dunavăţ (Pensiunea Delta Paradis) – Braţ Sf. Gheorghe – Complex Cormoran – Localitatea Uzlina – Lac Uzlina – Lac Isac – Canal Litcov – Canal Crișan – Braţ Sulina – Crişan –  Sulina 
8. Canal Dunavăţ (Pensiunea Delta Paradis) – Braţ Sf. Gheorghe – Canal Erenciunc (Rezervație Strict Protejată) – Lacul Erenciuc – Canal Puiu – Complex Roşu – Lac Roşu
barci-agrement-delta-dunarii
IMG_7437.JPG

Copii pot merge în excursii / plimbări numai însoțiți de adulți.

Pentru excursii / plimbări se aplică Regulamentul intern specific.

CONSULTAȚI AICI REGULAMENTUL INTERN

În timpul excursiilor / plimbărilor este interzisă orice activitate care ar perturba mediul și fauna, turiștii fiind pe deplin răspunzători pentru orice încălcare a legislației specifice și/sau daunelor produse.  

Nu ne asumăm responsabilitatea în privința eventualelor incidente sau accidente suferite de turiști, produse din propria culpă și/sau neglijență, indiferent de natura lor.

Turiștii sunt pe deplin responsabili de daunele materiale produse bărcilor / ambarcațiunilor, produse din propria culpă și/sau neglijență, indiferent de natura lor.

În timpul excursiilor / plimbărilor, indiferent de anotimp, recomandăm turiștilor o vestimentație adecvată condițiilor meteo și deplasării cu barca pe apă (șapcă, pălărie, polar, geacă anti-vânt, hanorac, cagulă, etc.).

salupa-agrement-delta-dunarii

Plimbări şi Excursii în Delta Dunării

Excursiile au un preț fix / adult / copil.

Pentru bărcile mici numărul minim de adulți în barcă pentru care se realizează excursia este de 4 persoane.

Pentru bărcile de tip Corsar și Glastron numărul minim de adulți în barcă pentru care se realizează excursia este de 6 persoane.

În cazul în care turiștii doresc să meargă în excursii în regim privat sau cu un anumit tip de barcă și dacă nu se înscriu în numărul minim de adulți / barcă, costul se va raporta la numărul minim de persoane pentru care se realizează excursia.

Excursiile la Gura Portiței se realizează numai dacă condițiile meteorologice sunt favorabile și vântul bate cu o putere foarte scăzută.

Femeile însărcinate, persoanele care suferă de diferite afecțiuni sau care pot suferi atacuri de panică sunt rugate să ne comunice acest lucru, asumându-și consecințele transportului / excursiei fiind obligate se semneze o declarație pe propria răspundere.

Pensiunea nu asigură costurile suplimentare realizate de turiști în cadrul excursiilor (de exemplu: cost jeep / tractor pentru plimbările efectuate la Pădurea Letea, Caraorman sau Sf. Gheorghe, cost taxi / microbuz pentru plimbările efectuate la Sulina, mâncarea consumată etc.).